Verwarmingsaudit

Is uw cv-installatie 5 jaar of ouder? Dan bent u, als eigenaar wettelijk verplicht om eens in de 5 jaar de stookketel te laten controleren.

Ketels met een vermogen van meer dan 100kW op vloeibare brandstof moeten tweejaarlijks en op gas vierjaarlijks beoordeeld worden. Voor het uitvoeren van deze audit hebben wij ook de nodige expertise in huis. Na afloop ontvangt u een uitgebreid verslag met de bevindingen van de audit en voorstellen voor een verbeterde, zuinigere werking.

Op basis van dit verslag kunnen wij steeds een gepast voorstel aanbieden voor aanpassing van uw installatie.

Verwarming naar keuze

Voor de verwarming van één ruimte of een compleet gebouw is er keuze uit verschillende technieken. Dit zowel voor de warmteopwekking tot de afgifte van de warmte in de ruimte.
Voor elke toepassing werken wij een gepaste installatie uit.

Onze specialisaties

 • Traditionele (condensatie) ketels op fossiele brandstof in combinatie met radiatoren, (ventilo)convectoren en of vloerverwarming.
 • Vloer/plafondverwarming in combinatie met een warmtepomp.
  Doordat een vloer/plafondverwarming gebruik maakt van relatief lage temperaturen is een combinatie met een warmtepomp ideaal. Hierdoor is er minder vermogen nodig wat een lager energiefactuur geeft. De warmtepomp haalt dan zijn energie uit de buitenlucht of uit de bodem door een captatieveld.
 • Luchtverhitters of stralingspanelen.
  Luchtverwarming is een snelle en eenvoudige manier om grote ruimtes zoals sportzalen, kerken en magazijnen op te warmen. Wij berekenen de optimale luchtverwarming voor elke situatie. Voor zowel de luchtverhitters als de stralingspanelen is er een mogelijkheid om te verwarmen met warm water of gas. Wij plaatsen enkel gasgestookte toestellen met hoog rendement of condensatietechniek.
 • Warmtekrachtkoppeling (WKK) heeft een verbrandingsmotor die werkt op aardgas en zowel warmte als elektriciteit opwekt. Deze uiterst energiezuinige installaties bieden een dubbel voordeel.
 • Sanitair warm water
  Hiervoor werken we met :
  • Directe gestookte boiler met elektrische weerstand of gasbrander
  • Indirecte gestookte boiler door cv-ketel of warmtepomp
  • Zonnecollectoren